Amateur tuinders vereniging de hoefmolen

Wij leveren al 4 jaar energie retour !

Gepubliceerd op 14 april 2022 om 08:56

ATV De Hoefmolen als energieleverancier.

Weer een project van een grote groene volkstuinvereniging aan de rand van Alkmaar.Zonnenergie is hot en wij dragen dan graag ons groene steentje bij om de stijgende energie behoefte een handje toe te steken.

Wij atv de Hoefmolen leveren stroom aan het net. Zo kort moet ik het omschrijven en zo simpel is het ook. We hebben sinds vrijdag de 13e april de meter de andere kant op zien draaien....das best leuk. Wij hebben met de gelden van de leden van onze volkstuin ver. zonnecolletoren aangekocht met bevestigings materiaal en geplaatst.

De benodigde omvormers (2 stuks) die nodig zijn om de opgewekte stroom van onze panelen terug te leveren aan het net hebben wij gekregen van de fam. Smit en daarvoor nog onze grote dank.Ons dak op het verenigingsgebouw ziet er meteen anders uit en we hebben gelijk een groene uitstraling. We dragen bij aan het groener maken van de wereld.

Uitbreiden ?De eerste 6 panelen leveren nu energie en we gaan dus onze dagelijkse energie behoefte zelf produceren. Onze bedoeling is om in de nabije toekomst nog 2 panelen te plaatsen om onze electrameter op nul te laten uitkomen. Wanneer dat gaat gebeuren laten wij dus hier en op onze website aan u weten.Dat heet dan weer transparant.

Wij hopen dat we u zo goed mogelijk op hoogte hebben gebracht van wat er zoal speelt op ons complex van onze prachtige volkstuin vereniging ATV De Hoefmolen.

Artikel uit ons rijke verleden 14 april 2018

Zeker nu de energie duurder wordt was toen in 2018 een super goede beslissing.


«