Amateur tuinders vereniging de hoefmolen
Home » Actueel

Leden van ATV De Hoefmolen, 6 januari houden we de ondertussen traditie geworden Nieuwjaarsreceptie.

Hieronder de uitnodiging die, als het goed is, u allemaal heeft ontvangen.

Tot zaterdagmiddag.

 

Nieuwjaarsreceptie.jpg

RABO sponsor fietstocht 2017

Zaterdag 10 juni was het weer RABO-sponsor fietsen. Met 10 enthousiaste fietsers hebben we ruim 30km gefietst en zodoende  € 300,- voor de verenigingskas verdiend. Het weer zat reuze mee. Na de heftige regens van de dagen hiervoor was het nu een prachtige fietsdag. We gaan nog wel proberen het sponsorbedrag te verdubbelen. Daarvoor moesten we op de foto met een zo creatief mogelijk hoofddeksel.  Een ongeveer gelijke foto als hieronder komt op de website of Facebookpagina van de RABO-bank en de foto met de meeste LIKES zal winnen. U wordt hier nog later over geïnformeerd. 

Dank aan alle deelnemers en natuurlijk onze penningmeester Rob Duin die e.e.a. regelde en de deelnemers enthousiast maakte.

 

rabolikefoto-001.jpg
koekenzopie-001.jpg

Koffiepauze bij de Gouden Karper.

 

Drainage-werk

Afgelopen zaterdag, 25 maart, is er hard gewerkt door een flinke groep vrijwilligers om de afwatering op ons complex te verbeteren. Nu de regenval extremere vormen kan aannemen is dat zeker geen luxe want niemand is blij als zijn aardappelen onder water staan. Na een eerste aanzet, door een kleine graafmachine die op de makkelijk te bereiken plaatsen de geulen maakte, zijn afgelopen zaterdag de moeilijke plaatsen op de volkstuinen handmatig bewerkt.  Vele meters geulen zijn er  gegraven en even zo vele meters aan drainage pijpen zijn de grond in gegaan waarna de geulen weer gedicht konden worden. Voor de harde werkers werd een zeer verzorgde lunch klaar gezet waarna voor die dag de werkzaamheden konden worden afgerond en de paden weer toegankelijk waren. De komende weken zullen nog diverse onderhoudsputten ingegraven en aangesloten worden zodat we de drainagepijpen goed kunnen onderhouden. Dank voor de inzet van alle vrijwilligers voor hun werk en de sfeer waarin dit gebeurde.

 

EersteVat.jpg

De eerste put is aangesloten en zit in de grond.

Tuin50B.jpg

Tuin 50B

Lunch1.jpg

Ieder geniet van de zeer goed verzorgde lunch.

Lunch2.jpg
Tuin44-45.jpg

Tuin 45

Tuin55.jpg

Tuin 55.  De drainagepijp ligt erin..de geul kan weer dicht.

ACTUEEL

Nieuwjaarsreceptie 15 januari 2017.

De nieuwjaarsreceptie viel dit jaar wat later dan gebruikelijk maar was wel heel gezellig. Het is goed elkaar te ontmoeten en  wat bij te praten want in de wintermaanden zien we elkaar niet veel op de tuin. Een aantal vrijwilligers hebben weer flink hun best gedaan zodat we ons tegoed konden doen aan de zelfgebakken cakes, koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein.

Dank aan de vrijwilligers en ieder een goed tuinjaar.

DSCN1434k.jpg
DSCN1436k.jpg
DSCN1437k.jpg
DSCN1441k.jpg

 

31-03-2016  Afscheid van onze penningmeester Pino Bruna.

Na 10 jaar de functie van penningmeester te hebben vervuld gaat Pino zich nu echt toeleggen op het tuinieren. Nauwgezet hield hij deze jaren de boekhouding bij van onze vereniging.  Daarbij deed en doet hij nog zeer veel onderhoudswerk voor de vereniging zoals schilderwerk aan de "winkel" en schuren maar ook onderhoud aan de waterpompen en het opnieuw aanleggen van de paden op ons complex. Die liggen er weer strak bij.

Op de Algemene Leden Vergadering is Pino benoemd tot erelid van de vereniging.

Pino bedankt voor het vele werk wat je gedaan hebt.

AfscheidPino.jpg

De ingebrachte voorstellen zijn op de vergadering aangenomen, dat houdt in:

   1.  een verruiming de mogelijkheden om een permanente fruitkooi te plaatsen en

   2.  het verbod op gebruik van onkruid bestrijdingsmiddel Roundup.

RoundUp2.jpg

.

.

Heeft u de Facebook pagina's van DeHoefmolen al bekeken??  

https://www.facebook.com/dehoefmolen .

Hier vindt u o.a.  heel herkenbare foto's geplaatst door ons, ik denk, meest aktieve facebook lid, Rob Duin.

 

 

Pompen-k-1.jpg

De winter staat voor de deur en dus worden de waterpompen gedemonteerd. Onze penningmeester zorg dat ze er weer als nieuw uitzien. In het voorjaar worden ze nog nagezien door Pino en Piet zodat ze ook volgend jaar weer goed functioneren.